Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Meer dan 20 jaar ervaring
Advies op maat
Duurzaam
Heel Europa

Luchtreiniger met HEPA filter en luchtbevochtiger in een apparaat.

  • Nieuws

29 april 2020

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt meer en meer, dat de luchtvochtigheid een belangrijke rol speelt in de verspreiding van het coronavirus en een HEPA filter de coronadeeltjes opvangt. Wij hebben voor u een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één apparaat gevonden en deze beschikt over een HEPA filter. 

Uit onderzoek van het REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Association) is gebleken, dat luchtreinigers, met een HEPA filter, effectief is tegen het Covid-19 (corona) virus. Het is van groot belang om een ruimte goed te ventileren en waar mogelijk zoveel als kan. Om nog effectiever een ruimte te reinigen is uit het onderzoek gebleken, dat een luchtreiniger met HEPA filter effectief is. Voor alle duidelijkheid is het wel zo, dat een HEPA filter het Covid-19 deeltje niet doodt, maar uit de lucht filtert. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid zal een virusdeeltje nog enkele dagen leven en sterft daarna. Wetenschappers hebben aangetoond, dat het virusdeeltje bij +4°C nog 14 dagen leeft en bij +37°C slechts 1 dag. 

De Boneco H-300 Hybrid is niet alleen een luchtreiniger, maar ook een Hybride luchtbevochtiger en pollen reiniger. Een draaiende verdampingsmat, vervaardigd van een speciale kunststof, zorgt voor een absolute zacht water verdamping. Tijdens dit proces worden er tegelijk zwevende stofdeeltjes en pollen uit de lucht gewassen. Naast het stoffilter beschikt deze luchtreiniger ook over een HEPA filter en worden de kleinste deeltjes uit uw omgeving gefilterd. 

Terug naar overzicht